Αεροαποτριβή και σοδοβολή

Είναι μια ανώδυνη εναλλακτική μέθοδος καθαρισμού τερηδόνας και πέτρας αντίστοιχα. Σε περιπτώσεις αρχομένων τερηδόνων και καλύψεις οπών και σχισμών, η αεροαποτριβή είναι εξαιρετική λύση, καθώς αφαιρεί μόνο το τερηδονισμένο δόντι.
Η χρήση τροχού δεν είναι αναγκαία ή γίνεται επικουρικά. Με αυτό τον τρόπο παρασκευάζεται άριστα η επιφάνεια του δοντιού, χωρίς να γίνεται η μεγαλύτερη επέκταση, κάτι που κάνει ο οδοντιατρικός τροχός. Εφόσον λοιπόν οι συνθήκες το επιτρέπουν, γίνονται μικρότερα σφραγίσματα, που δεν απαιτούν τοπική αναισθησία.
Με την σοδοβολή καθαρίζουν οι χρωστικές των δοντιών, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, που είναι αδύνατον να φτάσει κάποιο εργαλείο. Είναι όπως και η αεροαποτριβή, απόλυτα ανώδυνη και δίνει λάμψη στα δόντια.

 

Σύστημα ψηφιακών ακτινογραφιών

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πολύ συχνά για να μπορέσει να γίνει σωστή εκτίμηση και διάγνωση είναι αναγκαία η λήψη ακτινογραφιών. Οι ακτινογραφίες είναι ένα πολύ χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο, καθώς μας επιτρέπει να έχουμε εικόνα και τι συμβαίνει στις ρίζες και το νεύρο του δοντιού καθώς και των γύρω ιστών. Επίσης επιτρέπουν την ανίχνευση αρχόμενων τερηδόνων που ακόμη δεν είναι ορατές στο μάτι, εάν είναι ανάμεσα από τα δόντια. Στο ιατρείο μας έχουμε φροντίσει ώστε το ακτινογραφικό μηχάνημα να είναι ψηφιακό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και η απεικόνιση της ακτινογραφίας να είναι ψηφιακή. Στα παιδιά τοποθετούνται ειδικές ποδιές επενδεδυμένες με μόλυβδο ώστε να είναι ακόμη μικρότερη η απορρόφηση της ακτινοβολίας από το υπόλοιπο σώμα.
Η κλινική που γίνεται η λήψη ακτινογραφιών είναι επενδεδυμένη εξολοκλήρου με μόλυβδο καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε διασπορά ακτινοβολίας στους γύρω ανθρώπους. Με αυτό το σύστημα ψηφιακού μηχανήματος-απεικόνισης, η ακτινοβολία που λαμβάνει ένα παιδί είναι αμελητέα, ενώ η λήψη γίνεται ταχύτατα εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο ταλαιπωρίας του παιδιού. Οι ακτινογραφίες είναι σε Full HD ανάλυση αποθηκευμένες και με αυτό τον τρόπο μπορεί να μεταφερθούν πολύ εύκολα ηλεκτρονικά, καθώς δεν επηρεάζεται η ποιότητά τους με την πάροδο του χρόνου, όπως στις συμβατικές ακτινογραφίες. Σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ο περιβαλλοντολογικός αντίκτυπος, καθώς μειώνονται εξαιρετικά τα πλαστικά αναλώσιμα.

Σύστημα ηλεκτρονικής στοματικής υγείας

Στο ιατρείο μας καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής σας και της εργασίας σας.
Το ιατρείο μας αναλαμβάνει, εφόσον το επιθυμείτε, να σας ειδοποιεί για το ερχόμενο ραντεβού σας με όποιο τρόπο θέλετε (mail/sms/τηλέφωνο) καθώς και να σας ειδοποιεί ένα μήνα πριν την επανεξέταση του παιδιού σας.Τα ραντεβού μας, εφόσον δεν έχει προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό, πραγματοποιούνται με ελάχιστη αναμονή.

Αποστείρωση

Στο ιατρείο μας δίνεται τεράστια σημασία στο ρόλο της αποστείρωσης.Τα εργαλεία καθαρίζονται πρώτα σε ειδικό πλυντήριο,μετά με ειδικά απολυμαντικά σε λουτρό υπερήχων και στο τέλος τοποθετούνται για πλήρη κύκλο αποστείρωσης σε κλίβανο αυτόκαυστο κλάσης Β (Class B) που έχει βρεθεί οτι είναι η πιο ασφαλής και αξιόπιστη μέθοδος κλιβανισμού. Σε κάθε κύκλο αποστείρωσης τοποθετούνται ειδικοί δείκτες που επιβεβαιώνουν οτι τα εργαλεία αποστειρώθηκαν σωστά. Η έδρα καθαρίζεται με ειδικά απολυμαντικά μεταξύ των ραντεβού, ενώ όλα τα πλαστικά ή χάρτινα πράγματα που έρχονται σε επαφή με τον ασθενή (σιελαντλίες, ερεισικέφαλα, ποτηράκια, γάντια κ.τ.λ. ) είναι αυστηρά μιας χρήσης.

Τεχνολογία σύμμαχος στις οδοντιατρικές πράξεις

Κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής εξέτασης ή θεραπείας, συνήθως το παιδί είναι ξαπλωμένο στην οδοντιατρική καρέκλα.
Για να περνάει ευχάριστα ο χρόνος του μπορεί να επιλέξει το αγαπημένο του παιδικό σε μια γιγαντο-οθόνη που είναι τοποθετημένη στο ταβάνι. Με αυτό τον τρόπο η θεραπεία γίνεται παιχνίδι και οι μικροί μας ασθενείς δεν θέλουν να φύγουν.

Ηλεκτρονική Αναισθησία

Στο ιατρείο μας επειδή αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες της συμβατικής τεχνικής αναισθησίας, κάνουμε ηλεκτρονική αναισθησία. Ο χρόνος αναισθησίας μειώνεται στο μισό ενώ οι μικροί μας ασθενείς δεν αισθάνονται μουδιασμένοι. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της αναισθησίας τα παιδιά δεν αισθάνονται σχεδόν το παραμικρό, ενώ ο φόβος τους εξαλείφεται. Η επιπλέον υπηρεσία παρόλο το εξαιρετικά υψηλό της κόστος, δεν χρεώνεται επιπλέον, καθώς στο ιατρείο μας προτεραιότητα είναι να έρχονται και να φεύγουν τα παιδάκια χαρούμενα και όλες οι οδοντιατρικές πράξεις να γίνονται εύκολα.

Φωτογραφίες από το ιατρείο μας